Even voorstellen de baasjes van Tjebbe

EVEN VOORSTELLEN

Wij zijn Edgar en Tineke Sanders en wonen in het prachtige Brabantse Cuijk, aan de Maas. We hebben een zoon, Matthijs van 19  jaar. Sinds Moederdag 2014 zijn wij de trotse baasjes van Tjebbe. Tineke is zelf niet opgegroeid met honden, maar Edgar wel. Het eerst hondje dat ze vroeger thuis hadden, Tinca, was een kruising kooiker. Dat was een heel mooi en lief beestje en zodoende zijn we ons meer gaan verdiepen in het Nederlandse Kooikerhondje. We wilden sowieso een hondje met stamboom. We kwamen uiteindelijk ook op de website van Forest of Happiness terecht. Ik vergeet nooit meer dat Edgar toen zei: “Daar bij dìe mensen, dààr gaat het lukken, dààr krijgen wij een pup vandaan..”. En zo  geschiedde… 

We wilden een hondje voor binnen ons gezin, voor gezelligheid en om samen leuke dingen te ondernemen. Fokken, daar hadden we geen moment aan gedacht. Onze fokker Ruud had het ons wel gevraagd, maar we waren dat helemaal niet van plan. Pas toen Tjebbe het op de shows zo goed deed, en iedereen ons vroeg of we hem in de toekomst wilden inzetten als dekreu, zijn we er serieus over gaan nadenken. Ook het enthousiasme van de fokker speelde een rol daarbij. Uiteindelijk zijn we het hele traject ingegaan. Behalve dat Tjebbe een hele lieve en mooie kooiker is, heeft hij goede en typische kooiker karakter eigenschappen en het belangrijkste, is hij ook nog eens goed gezond gebleken.

We hebben Tjebbe op de dekreuen lijst van de VHNK laten plaatsen omdat we denken en hopen dat hij een aanwinst zal zijn voor de fokkerij.  Het lijkt ons heel mooi als hij voor een gezond, rastypisch maar vooral lief nageslacht mag gaan zorgen, en onze Tjebbe zal voortleven in zijn kinderen. We zijn heel erg blij met hem, en gunnen ook anderen het geluk van een kooikerpupje. We hopen dus van harte dat in de toekomst heel veel nieuwe baasje blij kunnen worden gemaakt met een Nederlands Kooikerhondje.

Tjebbe staat ingeschreven bij de Raad van Beheer en is te vinden op de dekreuenlijst van de VHNK.  Om te voldoen aan het fokreglement van de VHNK heeft Tjebbe diverse gezondheids onderzoeken moeten ondergaan.