weblog 2019

Dinsdag 17 december; het is zover!

Na groen licht te hebben gekregen uit Sleeuwijk, zijn we met Donna naar Spencer in Noord-Scharwoude gereden, daar heeft dinsdag en woensdag een geslaagde dekking plaats gevonden tussen Donna en Spencer…..de baasjes van Spencer, Frank en Gyorgyi kennen we van de wandelingen van onze kooikervereniging; Siep Spencer v.d. Zwarte Bellen Hoeve beschikt natuurlijk over alle gezondheids voorschriften van de Vereniging…..nu nog even afwachten, over 4 weken gaan we de echo maken…..altijd weer spannend!

 

 

 

Clubkampioenschappen, zaterdag 16 november 2019.

Wat zijn we blij en trots op onze nakomelingen van ons Forest of Happiness; uit het Gijs-nest, Giedo, Gijs en Gitta in de puppyklasse een “veel belovend” en ook nog een 3 en 4e prijs; uit het Forest nest, Floris in de jeugdklasse een “uitmuntend” met een 3e prijs; uit het Emma nest, Ebbe in de open klasse een “zeer goed” met een prachtig keurrapport en uit het Rainbow nest, Cees in de open klasse 4e prijs met een “uitmuntend” en Donna in de fokkers klasse met een “zeer Goed” helaas keuren niet alle keurmeesters hetzelfde, zoals je kunt zien bij diverse hondenshow, waar Donna beoordeeld wordt met een uitmuntend en ook 2x het beste van ras wordt…

 

 

Zondag 20 oktober, Jubileum wandeling.

Genoten tijdens de jubileumwandeling van onze Cinta, zij is namelijk op 15 augustus 10jaar geworden, daardoor hebben we al onze 7 nesten uitgenodigd…tijdens het maken van de groepsfoto kwam even een dalmatier in beeld…en dat vonden de hondjes en zo wie zo onze Amy niet zo goed..van ben jij nou helemaal.

 

Vrijdag 8 september, Erkermederstrand.

En zoals we ieder jaar weer doen met de hondjes en onze kooikervrienden, ruim een week lang camperen op het Erkemederstrand in Zeewolde…wat was het weer heerlijk…fijn genieten van onze hondenvrienden en onze eigen roedel.

 

  

Zondag 21 juli; verjaardagswandeling forest nest.

14 juli zijn de hondjes van het Forest nest 1 jaar oud geworden, vandaag hebben we dat gevierd met een verjaardagswandeling op de Soesterduinen; op een hondje na, was het complete nest aanwezig…..wat zijn de hondjes gegroeid en mooi geworden in 1 jaar tijd….heerlijk om te zien dat iedereen zo geniet van deze feestelijke dag.

 

 

Zomervakantie:

Heerlijk even lekker uitrusten met onze vrienden Hans en Nel in het mooie Friesland en natuurlijk waren de hondjes er allemaal bij, Cinta, Amy, Donna en Tijs; wat hebben we weer genoten met de sloep op het water en de mooie wandelingen die we hebben gemaakt.

 

Tussen alle bedrijven door; Cinta 1e geworden Agility Veteranen.

Wat ben ik trots op mijn Cinta, bijna 10 jaar oud….iedere zaterdag gaan ik met haar naar behendigheid voor de veteranen en op de clubkampioenschappen werd dat beloond; zij werd 1e in onze klasse…het is gewoon nog een TOP hondje.

Het weekend van 22 juni; dag lieve Gijs pups.

Wat hebben we genoten van alle puppy’s uit het Gijs nest…maar niet alleen wij, ook onze Amy, wat was zij weer een geweldige moeder en wat heeft zij haar kinderen verzorgd tot het laatste moment van afscheid nemen…zaterdag 22 juni en zondag 23 juni zijn alle pups vertrokken met de nieuwe eigenaars; wij hopen natuurlijk dat alle pups een gezond en fijn leven zullen krijgen!

De pups voor de laaste keer gewogen:

 • Reu 1, Gijs             : 3290gram
 • Reu 2, Govert         : 3190gram
 • Reu 3, Giedo          : 3175gram
 • Reu 4, Guus           : 3325gram
 • Teef 1, Geertje-Amy: 3050gram
 • Teef 2, Gitta           : 3080gram
 • Teef 3, Geeske        : 3040gram 
 • Teef 4, Gemma       : 2910gram

 

Gijs gaat naar Carla en Ger in Zoetermeer.

Govert gaat naar Monserat en en Robert-Jan in Veenendaal 

Giedo gaat naar Tineke en Bert in Nieuw Amsterdam

 

Guus gaat naar Jaqueline en Bram in Nijlande 

Geertje-Amy gaat naar Sandra en Erwin in Oosterwijterd

Gitta gaat naar Gemma en Marcel in Blaricum.

Geeske gaat naar Jaqueline en Marco in Abbenbroek.

Gemma gaat naar Elvira en Jorrit in Maarn.

 

 

 

Donderdag 20 juni: Gijs nest 50 dagen oud.

Wat een feest hebben de pups nog met elkaar, spelen, slapen en eten… wat willen ze nog meer?   Aankomend week worden de pups 8 weken oud en gaan ze naar de nieuwe eigenaars en dan wordt het natuurlijk helemaal anders; Gertruud en ik hebben weer genoten van dit lieve en mooie nest en hebben er alles aan gedaan om de pups zo goed mogelijk te socialiseren en volgens ons is dit wederom gelukt!

 

Maandag 17 Juni: Gijs nest 47dagen oud.

Trots op ons Gijs nest; vandaag hebben we het nestbezoek gehad van de kooikervereniging, Corry van de Berg en Karen Slotboom hebben met veel plezier de pups bekeken en onderzocht; beide dames vonden de pups er prachtig uitzien!

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Gijs             : 3005gram
 • Reu 2, Govert         : 2895gram
 • Reu 3, Giedo          : 2925gram
 • Reu 4, Guus           : 3010gram
 • Teef 1, Geertje-Amy: 2695gram
 • Teef 2, Gitta           : 2775gram
 • Teef 3, Geeske        : 2780gram 
 • Teef 4, Gemma       : 2670gram


 

 

 

Donderdag 13 Juni: Gijs nest 43 dagen oud;

Vandaag een bijzondere dag voor onze pups want ze gaan naar de dierenarts in Driebergen…eerst met ze allen in de benche en daarna met de auto naar de dierenarts, daar werden ze door dierenarts Liesbeth zorgvuldig onderzocht en vervolgens geent….en wat we al dachten alle pups waren allemaal in orde en gezond!

 

Dinsdag 11 juni; Gijs nest 41 dagen oud:

Als moeder Amy niet in de ren zit, dan zit Donna er wel in; wat worden de pups ook weer verzorgd door haar…je kan wel zien dat Donna ook moeder is, alleen dan van het vorige nest uit 2018; “het Forest nest”.

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Gijs             : 2510gram
 • Reu 2, Govert         : 2370gram
 • Reu 3, Giedo          : 2385gram
 • Reu 4, Guus           : 2480gram
 • Teef 1, Geertje-Amy: 2250gram
 • Teef 2, Gitta           : 2310gram
 • Teef 3, Geeske        : 2365gram 
 • Teef 4, Gemma       : 2235gram

 

  

 

Donderdag 30 mei; Gijs nest 29 dagen oud;

Afgelopen week hebben we onze vriendinnen Hennie en Sjoerdtje op bezoek gehad; Sjoerdtje had natuurlijk ook haar fototoestel bij zich om wat foto’s te schieten van het nestje, deze week verraste ze ons met deze prachtige foto’s van de pups….echte genieten!

 

Zondag 19 mei; Gijs nest 18 dagen oud;  

Ja lieve puppy’s van het Gijs nest, ook voor jullie is het tijd om voor de 1e keer te ontwormen….tijdens het ontwormer kijkt moeder Amy en oma Cinta aandachtig toe…..overigens de pups groeien als kool, ze gaan allemaal al naar de 1000gram toe.

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Gijs             : 852gram
 • Reu 2, Govert         : 768gram
 • Reu 3, Giedo          : 848gram
 • Reu 4, Guus           : 830gram
 • Teef 1, Geertje-Amy: 728gram
 • Teef 2, Gitta           : 862gram
 • Teef 3, Geeske        : 806gram 
 • Teef 4, Gemma       : 804gram

 

 

 

Zondag 12 mei: de 2e week.

We zijn ruim een week verder, de pups groeien als kool en met moeder Amy gaat het ook heel goed….Donna mag er ook nu bij, zij verzorgt haar broertjes en zusjes net zo goed als moeder Amy…..nog even en dan gaan de oogjes vandaag of morgen open, wij genieten echt van het nestje “Gijs”.

 

Donderdag 2 mei: de pups zijn geboren.

Hieperde piep wat zijn we blij, Donderdag tussen 13.30 en 17.30 zijn 8 lieve puppy geboren…4 reutjes en 4 teefjes; de gewichten liggen tussen de 230 en 286 gram, een heel mooi geboorte gewicht….en de hondjes, die zien er natuurlijk prachtig uit!

Het G-nest zal de nestnaam “Gijs” krijgen.

 

Maandag 22 april: voorjaarsvakantie Aalten:

Doordat Amy’s nestje eerder wordt verwacht dan gepland, zijn we afgelopen week naar de achterhoek geweest met de caravan en de hondjes…wat een heerlijk weer..en wat hebben Cinta, Amy en Donna weer genoten…natuurlijk moesten we met Amy wel voorzichtiger doen, maar wat heeft zij ook heerlijk gezwommen en gespeeld.

 

Donderdag 28 maart; hoera Amy is drachtig!

Vandaag de 28e dag na de dekking zijn we bij de dierenarts in Sleeuwijk geweest voor een echo van Amy en ja hoor daar werd bevestigd dat Amy drachtig is; op de echo zijn 8 ampullen geteld en misschien……
Het aankomend nestje zal de nestnaam “Gijs” krijgen; we hopen natuurlijk dat de dracht net zo goed zal verlopen als haar vorige twee nestjes.

 

 

Vrijdag 1 maart; het is zover!

Na de progesteronwaarde bepalingen, hebben we groen licht gekregen van de dierenkliniek uit Sleeuwijk, waardoor we met Amy naar Gijs in Dorst zijn gereden, daar heeft vrijdag en zaterdag een geslaagde dekking plaats gevonden tussen Amy en Gijs…. over 4 weken gaan we de echo maken en hopen dat Amy drachtig is…..spannend weer!

 

 

  

Vrijdag 4 januari; fijn weer thuis.

We zijn net terug gekomen uit de Belgische Ardennen, daar hebben we een heerlijke rustige vakantie gehad met onze hondjes, geen geknal of vuurwerk maar lekker ontspannen wandelen in de mooie bossen van de Ardennen, wat hebben de hondjes genoten..lekker snuffelen en op zoek naar een paar Belgische muizen…helaas voor onze meiden, waren deze muizen ze te slim af!