weblog 2018

Het weekend van 1 en 15 december; stambomen wegbrengen forest nest.

Op bezoek bij Flynn, Falco. Fenna en Fleur;

Afgelopen weekenden zijn we begonnen met het wegbrengen van de stambomen van het Forest nest… Tjonge tjonge wat was het fijn om de pups weer te zien en wat zijn ze allemaal groot en mooi geworden….en onze meiden? die vonden het heerlijk om de puppy’s ook te zien, wat werd er geknuffeld en gespeeld…..ook werden wij hartelijk ontvangen door alle nieuwe eigenaars, heel fijn om te weten dat alle pups goed terecht zijn gekomen!

Forest of Happiness Fleur, haar roepnaam is Ada

Forest of Happiness Flynn

Forest of happiness Fenna, haar roepnaam is Fay

Forest of happiness Falco

 

 

Zaterdag 18 november Kampioenschapsclubmatch te Zutphen.

Wat zijn we blij en trots op onze nakomelingen van ons Forest of Happiness, Cees 3e in open klasse reuen (23 honden), Ebbe 2e in de jeugdklasse reuen (11 honden), Ciska Bella in de open klasse teven (15 honden) ging helaas als 5e uit de ring maar kreeg toch een dikke uitmuntend; helaas liet Emma zich nog niet goed betasten door de keurmeester in de jeugdklasse teven en kreeg daardoor een Goed, ze kreeg wel een mooi keurrapport en daar mogen we ook trots op zijn!

 

Zaterdag 17 november; verjaardagswandeling Cinta nest.

17 september zijn de hondjes van het Cinta nest 2 jaar geworden, vandaag hebben we dat gevierd op het strand van Noordwijk met een verjaardag wandeling; alle 5 hondjes uit dit nest waren aanwezig en natuurlijk ook vader Tijs…..wat zijn de hondjes mooi uitgezwaard in 2 jaar…fijn om te zien dat iedereen zo geniet van deze feestelijke dag.

 

 

Zondag 14 oktober; verjaardagswandeling Rainbownest.

24 oktober worden de 9 hondjes van het Rainbow nest 3 jaar…de aankomende verjaardag hebben we vandaag gevierd op het strand van Noordwijk…wat hebben we weer genoten met alle baasjes van dit heerlijke nest.

 

 

 

Zondag 7 oktober; verjaardagswandeling Emma nest.

4 augustus zijn de hondjes van het Emma nest 1 jaar geworden, vandaag hebben we dat gevierd op het strand van Noordwijk met een verjaardag wandeling; alle 8 hondjes uit dit nest waren aanwezig inclusief vader Rubah…..wat zijn de hondjes gegroeid en mooi geworden in 1 jaar…heerlijk om te zien dat iedereen zo geniet van deze feestelijke dag.

 

Even uitblazen, dat hebben we wel verdient.

Direct na het uitzwaaien van de pups, zijn we met de hondjes en onze kooikervrienden voor een kleine week wezen camperen op het Erkemederstrand in Zeewolde…wat was het weer heerlijk, even wat anders…fijn genieten met onze vrienden en onze eigen roedel.

 

Het weekend van 8 september; dag lieve Forest pups.

Wat hebben we genoten van alle puppy’s uit het Forest nest…maar niet alleen wij, ook onze Donna, wat was zij een geweldige moeder..wat heeft zij haar kinderen verzorgd tot het laatste moment van afscheid nemen…vrijdag 7 september en zaterdag 8 september zijn alle pups vertrokken met de nieuwe eigenaars…..wij hopen natuurlijk dat alle pups een gezond en fijn leven zullen krijgen!

 

Flynn gaat naar Chris en Dorien in Baarn 

Floris gaat naar Martina in Monnickendam

Falco gaat naar Cees en Nienke in Den Bosch

Fenna gaat naar Johan en Miranda in Hapert.

Fleur gaat naar Andrew en Delmar in Amsterdam

  

Woensdag 5 september; de pups 54 dagen oud.

Het zijn zulke lieve pups, daarom nog even wat leuke foto’s op de tuinbank, ook hebben we voor de laatste keer de pups gewogen.

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Flynn  : 3445gram
 • Reu 2, Floris  : 3810gram
 • Reu 3, Falco   : 3460gram
 • Teef 1, Fenna : 3275gram
 • Teef 2, Fleur   : 3475gram 

 

 

Zondag 2 september; de pups 51 dagen oud.

Wat een feest hebben de pups nog met elkaar, spelen, slapen en eten… wat willen ze nog meer?   Aankomend weekend zijn de pups 8 weken oud en gaan ze naar de nieuwe eigenaars en dan wordt het natuurlijk helemaal anders; Gertruud en ik hebben weer genoten van dit lieve en mooie nest en hebben er alles aan gedaan om de pups zo goed mogelijk te socialiseren en volgens ons is dit gelukt!

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Flynn  : 3135gram
 • Reu 2, Floris  : 3520gram
 • Reu 3, Falco   : 3265gram
 • Teef 1, Fenna : 3050gram
 • Teef 2, Fleur   : 3200gram 

 

  

Donderdag 30 augustus; de pups 48 dagen oud.

Vandaag een bijzondere dag voor onze pups want ze gaan naar de dierenarts in Driebergen…eerst met ze allen in de benche en daarna met de auto naar de dierenarts, daar werden ze door dierenarts Erwin zorgvuldig onderzocht en vervolgens geent….en wat we al dachten alle pups waren allemaal in orde en gezond!

 

Dinsdag 28 augustus, nestbezoek; de pups 46 dagen oud.

Trots op ons Forest nest; vandaag hebben we het nestbezoek gehad van de kooikervereniging, Corry van de Berg en Karen Slotboom hebben met veel plezier de pups bekeken en onderzocht; beide dames vonden de pups er prachtig uitzien.

  

 

Zaterdag 25 augustus; de pups 6weken oud.

Hup naar buiten.

Binnen is het een speelparadijs, maar buiten is prachtig weer en het zonnetje schijnt volop, dus snel de buitenren opgesteld…..het is voor de pups wel weer wennen, al die nieuwe indrukken en geluiden, maar ook dat hoort bij de socialisatie van de pups!

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Flynn  : 2515gram
 • Reu 2, Floris  : 2870gram
 • Reu 3, Falco   : 2635gram
 • Teef 1, Fenna : 2475gram
 • Teef 2, Fleur   : 2530gram 

 

 

  

Zaterdag 18 augustus; de pups 5 weken oud.

Wat vliegen de weken voorbij, afgelopen week hebben de pups diverse positieve ervaringen gehad, van gezamelijk uit een bord eten tot eten uit een eigen etensbakje, ook gingen de buitendeuren open, voor nieuwe buiten geluiden….natuulijk werden de pups dagelijks verrast met nieuwe speeltoestellen….wat een speelparadijs.

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Flynn  : 1880gram
 • Reu 2, Floris  : 2165gram
 • Reu 3, Falco   : 1980gram
 • Teef 1, Fenna : 1890gram
 • Teef 2, Fleur   : 1915gram 

 

Lekker smikkelen.

Natuurlijk worden onze eigen hondjes niet vergeten en krijgen af en toe ook een lekkere beloning om te smikkelen…leuk om te zien hoe Cinta, Amy en Donna genieten van een gedroogd stuk vlees.

 

Het weekend van 11 en 12 augustus; wederom puppie knuffelen.

Afgelopen weekend hadden we wederom aankomende eigenaars op bezoek en ook zij hebben heerlijk kunnen knuffelen met de pups….het was weer genieten!

Andrew, Delmar en Zoe.

Chris, Dorien, Olivia, Milou en Sara

Het weekend van 4 en 5 augustus; eindelijk puppie knuffelen.

Wat hadden de aankomende eigenaars lang moeten wachten, maar na 3 weken mochten de 1e baasjes eindelijk de pups in het echt zien en heerlijk knuffelen; heel leuk om te zien hoe blij en enthousiast ze allemaal zijn.

Nienke en Cees

Miranda en Johan

  

 

Maandag 30 juli; forest nest 17 dagen oud;

Ja lieve puppy’s van het forest nest, ook voor jullie is het tijd om voor de 1e keer te ontwormen en natuurlijk werden tijdens deze beurt ook de nageltjes geknipt…Moeder Donna en oma Cinta kijken aandachtig toe…overigens de pups groeien als kool, nog even en ze  wegen allemaal 1000gram.

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Flynn  : 860gram
 • Reu 2, Floris  : 970gram
 • Reu 3, Falco   : 948gram
 • Teef 1, Fenna : 930gram
 • Teef 2, Fleur   : 904gram 

 

Zaterdag 21 juli; forest nest 1 week oud:

Ja ja, we zijn alweer een week verder, wat vliegt de tijd toch…Donna haar eerste nestje en wat doet ze het goed…de pups zijn de 500 gram alweer gepasseerd…en Donna…die komt al geregeld uit de werpkist en vandaag lag ze weer als vanouds op de bank buiten tussen haar moeder en oma, wat geweldig weer…..maar na een half uurtje, ging ze toch weer terug naar haar pups….genieten van dit heerlijke nest.

 

 

 

Zaterdag 14 juli; de pups zijn geboren:

Hieperde piep wat zijn we blij, zaterdag tussen 17.30 en 20.30 zijn 5 lieve puppy geboren…3 reutjes en 2 teefjes; de gewichten zijn prima tussen 254 en 310 gram..en de hondjes, die zien er natuurlijk prachtig uit!

 

Woensdag 11 juli; spannend.

Vandaag de 58e dag, we zijn zo benieuwd wat in het buikje van Donna zit…nog even afwachten, van het weekend zal het vast gebeuren.

 

 

Zomervakantie:

Net terug van een heerlijke vakantie, we zijn de hele maand juni weg geweest met onze caravan en de hondjes natuurlijk….de bedoeling was om dit jaar te trekken door Duitsland heen, maar het is toch anders gelopen, eerst zijn we 12 dagen naar Eernewoude geweest om daar heerlijk te varen in het mooie Friesland en omdat het weer zo mooi bleef in Nederland, zijn we naar de achterhoek gereden “het bosrijke Aalten” waar de hondjes heerlijk konden wandelen, zwemmen en uitrusten…dit deden we natuurlijk ook omdat onze Donna drachtig is; waardoor we een beetje moesten oppassen voor haar. Tijdens onze vakantie hebben we nog Tijs van Hans en Nel en Tjebbe van Edgar en Tineke gezien en natuurlijk ook Daphne en Remco van Erwin en Sandra…heel gezellig!

 

 

Maandag 14 mei; het is zover!

Na groen licht te hebben gekregen uit Sleeuwijk, zijn we met Donna naar Gijs in Dorst gereden, daar heeft maandag en dinsdag een geslaagde dekking plaats gevonden tussen Donna en Gijs…..de baasjes van Gijs, Cor en Evelien kennen we natuurijk van onze kooikervereniging en van de hondenshow’s; Gijs v. Camelots Polderzicht beschikt natuurlijk over alle gezondheids voorschriften van de Vereniging…..nu nog even afwachten, over 4 weken gaan we de echo maken……spannend!

 

 

 

 

Zaterdag 10 t/m 17 maart, wintervakantie in Oostenrijk

Net terug uit de Alpen voor een heerlijke week wintersport vakantie; dit keer zijn we met de hondjes naar Bad Kleinkirchheim in het mooie Karinthie geweest…wat hebben wij en de hondjes weer genoten in Oostenrijk, s’ochtens natuurlijk een paar uur wandelen met de hondjes en s’middag een paar uurtjes op de lange latten, wat wil je nog meer…volgend jaar gaan we het zeker overnieuw doen.

 

Zondag 18 februari, strandwandeling.

Vandaag met Hans, Nel, Mieke en Harold met alle hondjes heerlijk gewandeld op het strand van Noordwijk; wat hadden de meiden een energie, heerlijk spelen met de bal….en ja hoor ze gingen allemaal de koude zee in, geen enkel probleem voor Cinta, Amy en Donna, na afloop natuurlijk even poseren met z’n allen, maar helaas had Tijs daar net geen zin meer in….

 

 

Zondag 7 januari, wandeling Emma nest:

Wat een mooi begin van het nieuwe jaar, op zondag 7 januari zijn wij met de eigenaren en de pups van het Emma nest (20 weken oud) fijn gaan wandelen op de Soesterduinen in Soest, alle pups en natuurlijk moeder Amy waren aanwezig….wat was het fijn om de eigenaren en de pups van dit nest weer te zien; ze zijn zo gegroeid en mooi geworden…heel trots hoe deze pups van Amy en Rubah zo mooi uitgroeien.