nakomelingen van Bauke Tjebbe

Nakomelingen Bauke – Tjebbe

Eerste nest: Tjebbe en Doortje (14-7-2017)

 

 

Tjebbe’s eerste dekking.

Op zaterdagochtend  13 mei kwam Cynthia met haar teef Doortje ( Doortje van Camelot´s Polderzicht) naar ons toe voor een date met onze Tjebbe (Forest of Happiness, Bauke-Tjebbe). 

Ze vonden mekaar gelijk hartstikke leuk en lief en hadden snel door wat de bedoeling was van hun afspraakje. Doortje lief en uitdagend en Tjebbe stoer en imponerend; het was echt heel bijzonder om te zien! Na 20 minuutjes spelen en diverse pogingen werd Tjebbe toch wel wat moe. Na een korte pauze stonden ze vrijwel meteen gekoppeld. De dekking was geslaagd!

Op zondagavond kwam Doortje nog een keer en stonden ze binnen 5 minuten gekoppeld. Wederom een hele ontspannen en geslaagde dekking. Wat waren we blij en opgelucht!!

Nu maar afwachten en duimen dat Doortje over een week of wat drachtig zal blijken te zijn. Als alles goed mag gaan hopen we medio juli lieve en gezonde puppies te verwelkomen van dit lieve knappe stel. Dan wordt onze Tjebbe dus voor het eerst papa!!

 

Doortje blijkt drachtig

Wat zijn we blij!! We hebben geweldig nieuws!!

Het is inmidels bijna 6 weken na de date van Tjebbe en Doortje en we kunnen vertellen dat Doortje´s buikje al lekker aan het groeien is.  Doortje en onze Tjebbe worden dus mama en papa!!!  

Er is geen echo gemaakt, dus hoeveel pupjes ze krijgen… dat blijft nog even Doortje´s geheim….     We laten ons gewoon lekker verrassen wat ze voor ons in petto heeft.  We hopen natuurlijk van harte dat alles goed mag blijven gaan.

Over 3 weekjes zullen we het weten, we kijken er erg naar uit!!

 

De geboorte van de pups van Tjebbe en Doortje.

Wat duurt wachten soms lang, maar wat zijn we ontzettend blij en opgelucht. Het grote geheim van Doortje is nu bekend, de kindjes van onze Tjebbe en Doortje zijn er!! 

In de nacht van vrijdag 14 juli 2017 zijn ze geboren.

Binnen 5 uur tijd schonk Doortje het leven aan 7 prachtige pups. Het zijn 4 teefjes en 3 reutjes.         Ze hadden allemaal een mooi geboorte gewicht tussen de 150 en 250 gram. Verder leken ze allemaal goed gezond en zagen er gaaf en mooi uit; prachtig gekleurde platenkooikers.

Na de eerste kritische week, waarin ze vaak wat afvallen en dus soms wat extra zorg nodig hebben, bleek dat alle pups voldoende waren gegroeid en konden we de nieuwe baasjes gaan berichten. Wat waren ze allemaal blij!!

Wij als fokkers zijn echt superblij en dankbaar voor dit nestje en enorm trots op Doortje en onze Tjebbe. Dat hebben ze toch maar mooi gedaan samen!! 

 

 

De pups  zijn 3 weken oud

Toen de pups 3 weken oud waren zijn we naar Cynthia op bezoek gegaan om te “puppyknuffelen”. Wat een super schattige puppies, en wat waren ze alweer gegroeid!! 

Heerlijk om dat kleine spul vast te houden, het was echt genieten. We troffen daar ook toekomstige baasjes voor 1 van de teefjes. 

 

Inmiddels hebben ze ook allemaal een naam gekregen van de fokster.

De reutjes heten:

Leo  van Camelots Polderzicht

Lars  van Camelots Polderzicht

Luuk  van Camelots Polderzicht

 

De teefjes heten:

Loesje  van Camelots Polderzicht

Linde  van Camelots Polderzicht

Lotte  van Camelots Polderzicht

Lieve  van Camelots Polderzicht

 

De pups  zijn 5 weken oud

Toen de pups 5 weken oud waren, ben ik samen met Tjebbes fokster Gertruud gaan kijken bij het nestje. Ook zij was natuurlijk erg trots en heel benieuwd hoe de pups er uit zagen. Het was heerlijk weer en de pups speelden lekker buiten. Perfect om een aantal leuke foto’s te maken.

Ook nu waren er weer toekomstige baasjes aanwezig. Het was erg leuk elkaar te ontmoeten en de nieuwe baasjes waren ontzettend enthousiast en blij dat ze een reutje zouden krijgen.