Weblog 2022

Zondag 17 april; de 3e week.

Wat groeien de pups toch hard…de oogjes en de oortjes zijn geopend…ook verandert de vacht structuur heel snel…volgens ons worden het hele mooie platen hondjes.

De gewichten van de pups:

    • teef Ilvy  800 gram.
    • reu Ide   830 gram.
    • reu Ivan 930 gram.
    • reu Ivo   918 gram

 

 

  

  

 

 

 

 

Maandag 11 April; Amy houdt de wacht.

Jazeker, ook oma Amy houdt het nestje van Donna goed in de gaten…een vreemdeling komt zeker niet in de buurt van de pups.

 

 

 

 

Zondag 3 April; Hoera de pups van Donna zijn geboren.

Hoera wat zijn we blij, zondagnacht tussen 00.30 en 03.30 zijn 4 lieve puppy’s geboren…3 reutjes en 1 teefje; de gewichten zijn prima tussen 242 en 286 gram..en de hondjes, die zien er natuurlijk prachtig uit! Het is het 3e nestje van Donna en het 9e nestje (i) van onze kennel en zal daardoor de nestnaam “Ietje” krijgen, vernoemd naar de voornaam van Ruud’s zijn moeder.

 

 

  

 

 

 

Zaterdag 12 maart tot zaterdag 19 maart; een weekje Oostenrijk.

Samen met de hondjes zijn we voor een weekje naar het mooie Brixen in Oostenrijk geweest, heerlijk genoten van de omgeving en het mooie weer, natuurlijk konden we niet al te grote wandelingen maken met onze Donna, omdat zij al 40 dagen drachtig is; daarom hebben we meerdere kleinere wandelingen gelopen, zodat zij toch goed in conditie bleef….bij thuiskomst op zaterdag 19 maart, hebben we haar direct gewogen en ze is sinds haar dracht al 1600gram aangekomen…..nu nog ruim 2 weken te gaan en dan weten we, wat er in haar buikje zit….spannend!

 

 

  

 

  

 

Dinsdag 1 maart; Hoera  Donna is drachtig.

Vandaag op de 29e dag na de dekking, zijn we naar de dierenkliniek Sleeuwijk geweest voor een echo van onze Donna, daar werd bevestigd dat Donna drachtig is, op de echo hebben we 6 ampullen gezien met een kloppend hartje en misschien zat er nog wel eentje verstopt…..

Begin april verwachten we de geboorte van het nestje en zullen dan werkelijk zien, hoeveel pups er geboren worden.

 

   

 

 

Zondag 27 februari: naar het strand.

Na lange tijd konden we eindelijk weer met Hans en Nel en de hondjes Tijs, Amy en Donna naar het strand van Noordwijk; wat hebben we genoten met z’n allen en natuurlijk ook de hondjes, heerlijk spelen met de bal in de zee…..wat willen ze nog meer…. ja een heerlijk kluif om na te genieten.

 

  

   

  

  

  

   

   

  

  

 

Dinsdag 1 februari; het is zover!

Na groen licht te hebben gekregen uit Sleeuwijk, zijn we met Donna naar Ommen gereden, daar heeft dinsdag en woensdag een geslaagde dekking plaats gevonden tussen Donna en Seduuk…..de baasjes van Seduuk,  Jaap en Ada kennen we van onze kooikervereniging; Sun Seduuk v.d. Zwarte Bellen Hoeve beschikt natuurlijk over alle gezondheids voorschriften van de Vereniging…..nu nog even afwachten, over 4 weken gaan we de echo maken…..altijd weer spannend!

  

 

 

Belgische Ardennen; een weekje er tussenuit:

Zondag 2 Januari:

We zijn net terug met onze hondjes uit de Belgische Ardennen, heerlijk een weekje er tussenuit zonder vuurwerk en corona maatregelingen van de Nederlandse overheid; wat hebben Amy en Donna weer genoten…heerlijk wandelen en tussendoor wat lekkers van de baas en het vrouwtje.