Weblog 2013

Zondag 3 november,

Amy Nederlands jeugdkampioen.

Wat een dag, met Sipke en Amy naar de hondenshow in Bleiswijk….onze Amy moest nog 1 punt halen voor haar Nederlands jeugdkampioenschap en daarbij hadden wij ook Sipke bij ons, die Gertruud een week lang heeft getraind en dat werd beloond…..Sipke kreeg van de keurmeester een 1-uitmuntend en onze eigen Amy kreeg ook een 1-uitmuntend in de jeugdklasse, waardoor zij haar laatste punt behaalde en jeugd kampioen van Nederland werd….jeetje wat een geweldige dag.

 

Amy in de ring

 

Sipke in de ring

 

 

Zaterdag 2 november, spoedcursus ringtraining.

Na zeven dagen les bij ons is Sipke klaar voor de show in Bleiswijk, hopelijk gaat het morgen net zoals vandaag……toen hij de eerste dag bij ons kwam kon hij alleen maar zitten….maar na zeven dagen intensief trainen….begrijp hij het comando “staan, volgen en tandjes kijken”…..

 

 

Zondag 27 oktober, Sipke op bezoek.

Deze week is Sipke bij ons op bezoek, hij is de zoon van Cinta’s eerste nestje…Sipke en Amy vermaken zich prima met elkaar….aanstaande zondag gaan we met Sipke voor het eerst naar de hondenshow….

 

 

 

Zaterdag 12 oktober, doggy dance.

Ja, Ja, Amy en Tijs hebben weer wat nieuws uitgevonden, niet alleen dollen en spelen, maar nu ook doggy dancing; Cinta vind het maar niks en heeft meer zin in lekker rennen……

 

 

 

Zaterdag 5 oktober, op bezoek in Bunnik bij reutje Tjuk.

Lekker in het zonnetje fijn gewandeld met Guus en Mariette op het landgoed Nieuw-Amelisweerd te Bunnik: tjonge tjonge wat hebben broer Tjuk en zus Amy heerlijk gespeeld en gedold met elkaar.

 

 

 

27 september een lang weekend in Beekbergen.

Nog lekker een lang weekend kamperen in Beekbergen…..wat is het toch mooi op de Hoge Veluwe, weer heel anders dan de bossen hier op de Utrechtse Heuvelrug, want hier lopen de wilde zwijnen….dus oppassen maar….

 

 

Zondag 15 september, Daphne op bezoek.

Wat een heerlijke dag, geen regen en…….Daphne met baasje Sandra en Erwin op bezoek, met elkaar fijn gewandeld in de mooie bossen van Soest.

Daphne was zo blij om moeder Cinta en zus Amy te zien, waardoor ze zo over onze meiden heen sprong…..jeetje wat een natuurtalent hebben we er weer bij voor Agility…..

 

 

 

Zaterdag 14 september, najaarswandeling “het lonnekermeer” met de kooikervereniging.

Jeetje wat een weer, alleen maar regen; maar goed we zijn toch niet van suiker, de hondjes vonden het prachtig, heerlijk banjeren in de natuur en wij natuurlijk ook……Na afloop een geweldige lunch en voor de hondjes?…zie de lunchkaart maar…mmmmm.

 

 

Zomervakantie 2013

Wat een heerlijke vakantie, gehouden in Duitsland en Oostenrijk; onze Cinta en Amy vonden het prachtig, heerlijk wandelen en zwemmen, wat wilde ze nog meer…….in totaal 8 campings bezocht en 3000 kilometer gereden, dus ontzettend veel gezien…..

 

 

Zaterdag 20 juli, facebook wandeling op de Soesterduinen.

Alle hondjes weer verzamelen in Soest, ja ja wat hebben de hondjes heerlijk gespeeld en gedold, maar af en toe moesten ze toch even poseren voor de foto………

 

 

Op bezoek in Sneek bij reutje Sipke.

In het weekend van 13 juli hebben we heerlijk gecampeerd en gevaren in Sneek; wat was het fijn om Sipke met zijn eigenaars weer te zien.

 

 

Zondag 7 juli, hondenshow Limburgia te Echt, echt niet te geloven.

Een droom werd werkelijkheid; alles wat Amy kon halen, heeft zij in Echt gehaald; in de jeugdklas kreeg zij een U-1, daarna heeft zij gewonnen van de beste teef en reu, zodat Amy haar eerste BOB kreeg; vervolgens in de namiddag naar de erering van groep 8; uit de ongeveer 25 andere rashonden werden er 5 geplaatst en ja onze Amy ook, uiteindelijk kreeg ze de vierde plaats en werden we beloond met een schiterende beker…….als trotse eigenaars gingen we weer naar huis…jeetje wat een dag, echt niet te geloven.

 

 

Zaterdag 29 juni, de eerste nederlandse hondenrassenshow te Zwolle.

Elf Nederlandserassen en in totaal 574 ingeschreven honden, waarvan 76 kooikerhondjes, wat een hollandse dag. Het was weer heel gezellig in en rondom de kooikerring; Onze Amy kreeg van de keurmeester een mooi keurverslag met een dikke U.

 

Zaterdag 22 juni, doe-en jongehondendag te Apeldoorn.

Alles wat Cinta geleerd had, kon zij laten zien in het demoteam en in een behendigheidswedstijd van de vereniging…..wat was het weer een leuke dag, vol met mooie en nieuwe indrukken.

 

Zaterdag 1 juni, verjaardagswandeling nest Annie.

Wat een feest, vader Billy, moeder Cinta met hun kroost, Tjuk, Sipke, Daphne, Amy en natuurlijk alle baasjes, waren aanwezig op de verjaardagswandeling die gehouden werd in ons vertrouwde bos ” forest of Happiness”.

 

 

Woensdag 29 mei, hieperde piep nest Annie 1jaar oud.

 

 

Zaterdag 25 mei, strandwandeling Noordwijk

Wat een heerlijke strandwandeling met heel veel hondjes op het strand en de zee had een verrassing voor ons; Algenschuim wat is dat nu weer voor iets appart, even onderzoeken……en ja hoor Amy sprong er als eerste midden in……..

 

 

Zondag 19 mei, pinkstershow Arnhem.

Geheel onverwachts heeft Amy haar eerste reserve CAC gehaald op de Pinkstershow in Arnhem; Amy werd 1e in de jeugdklas uit zes deelnemers en kreeg van de keurmeester een 1-uitmuntend, daarna moest ze het opnemen tegen Habibi uit de kampioensklasse en Amber uit de openklasse; Habibi werd eerste en onze Amy werd tweede en kreeg daarvoor haar reserve CAC. “jeetje wat zijn we trots op haar”.

 

 

Zaterdag 13 april, voorjaarswandeling met de kooikervereniging gehouden te Lemmer.

Heerlijk wandelen met de kooikerhondjes in het kuinderbos te Lemmer, dit keer was Sipke er ook bij, hij is een reutje uit het eerste nestje van Cinta.

Wij allemaal en natuurlijk onze hondjes Cinta en Amy vonden het heerlijk om Sipke weer terug te zien.

 

 

Donderdag 4 april, op Puppybezoek bij Koen en Maaike

Jeetje wat heeft Linde een groot nest, in totaal heeft zij 10 puppen geworpen, maar oooh….wat zijn de puppy’s mooi en schattig.

 

 

Maandag 1 april, 2e Paasdag

Het is wederom een heerlijke dag om er op uit te gaan, nu wat plaatjes geschoten van Tijs en de meiden op het maisveld van het beschermd natuurgebied Hoogmoesbergen te Doorn.

 

 

Zondag 31 maart, 1e Paasdag

Met Cinta en Amy heerlijk gewandeld in de Kaapse bossen van Doorn en natuurlijk wat leuke foto’s geschoten van onze spelende dames…..

 

 

zaterdag 30 maart trainen met het demoteam in Beekbergen

De winter is voorbij…… Cinta kan weer vrolijk trainen met andere kooikertjes van de vereniging in het demoteam.

 

 

Onze vrienden Brenda, Michel en dochter Merel op bezoek

En natuurlijk waren hun prachtige kooikerhondjes Chris en Tender erbij, wat hebben we weer genoten.

 

 

Er is opnieuw sneeuw gevallen

Hans en Nel opgebeld…..hebben jullie zin om met Tijs naar de Soesterduinen te gaan… “natuurlijk”  heerlijk wandelen in de krakende sneeuw……

 

Facebook wandeling in Bernisse

Niet naar de bossen, maar alle hondjes verzamelen in Bernisse; ook hier was het weer geweldig wandelen voor de hondjes met hun baasjes, wat hebben we weer genoten…….

 

 

Facebook wandeling Herpen

Alle kooikerhondjes verzamelen in Herpen voor een mooie boswandeling; onze meiden begonnen helaas al een beetje lekker te ruiken voor de reutjes, waardoor ze behoorlijk werden lastig gevallen, voor Cinta werd het een beetje te veel van het goede en zocht bescherming bij de baas.

 

 

 

Reutje Tjuk op bezoek

Tjuk komt uit het eerste nestje van Cinta, ook hij is flink gegroeid; het weerzien tussen Tjuk, moeder Cinta en zus Amy was hartverwarmend en prachtig om te zien.

 

 

Losloopgebied de Soesterduinen te Soest

Een prachtig wandelgebied; dankzij onze nieuwe kennissen Hans en Nel van de vereniging, hebben we dit nieuwe wandelgebied ondekt; het reutje Tijs vind het prachtig om met onze meiden te spelen.

Onze dappere Amy vind het ook heerlijk om met andere honden te spelen, ook al zijn ze een stukje groter, voor haar is dat geen bezwaar.

 

 

Een mooie witte wereld

Januari, de eerste sneeuw in dit nieuwe jaar is gevallen;

de meiden vonden het prachtig, heerlijk snuffelen in de mooie witte wereld.