weblog 2016

Dag lieve Cinta puppy’s.

Wat hebben we genoten van alle puppy’s uit het Cinta nest…maar niet alleen wij en mama Cinta, maar ook onze Donna was gek op alle pups ..wat heeft ze gespeeld en gezorgd…Nu zijn ze allemaal vertrokken met de nieuwe eigenaars op Donna-Pipa na, want die blijft gelukkig nog een paar weken bij ons voordat ze naar de nieuwe baasjes gaat……we hopen natuurlijk dat alle pups een gezond en fijn leven zullen krijgen!

 

Djimmie-Maylo gaat naar Annelie en Arjan in ’t Harde

Dieze- Niniane gaat naar Agnes en John in Raalte

Doeke-Banjer gaat naar Natasja en Peter in ’s Gravenpolder

Driss-Joppe gaat naar Liza en Frits in Utrecht

Donna-Pipa ging 6 januari 2017 naar Dirk en Marina in Belgie

 

 

Nest Cinta, de pups 56 dagen oud; het is de hoogste tijd.

Van het weekend gaan de 1e puppy’s het ouderlijk huis verlaten, tjonge wat is de tijd toch snel gegaan, voordat je het weet zijn de pup’s alweer 8 weken oud! dus tijd om de wijde wereld te verkennen; wat hebben we genoten van dit heerlijke nest en natuurlijk ook de pups onderling..heerlijk spelen met elkaar en tussendoor lekker wat eten en genieten van mama Cinta; vandaag hebben we voor de laatste keer de puppy’s gewogen.

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Driss-Joppe     : 2710gram
 • Reu 2, Doeke-Banjer  : 3275gram
 • Reu 3, Djimmie-Maylo: 3000gram
 • Teef 1, Donna-Pipa     : 2200gram
 • Teef 2, Dieze-Niniane  : 2490gram

 

 

 

Driss-Joppe

Doeke-Banjer

Djimmie-Maylo

Donna-Pipa

Dieze-Niniane

 

 

 

Zaterdag 12 november; clubmatch kampioenschap te Zutphen.

Wat zijn wij trots op onze hondjes uit het Bonnie-en Rainbownest; Tjebbe en Bonnie uit het Bonnienest; Cees, Donna, Kyra en Ever uit het Rainbownest ze hebben het allemaal geweldig gedaan…wat hebben we genoten!

Dinsdag 8 november; de pups 53 dagen oud.

Vandaag is Nel met de fokker van Tijs, “Margo Kleinjan van de zwartebellenhoeve” bij ons op bezoek geweest…..het was buiten niet koud, dus de pups gingen heerlijk bij ons de tuin in, waar Margo prachtige foto’s van de pups heeft gemaakt….geniet maar even mee!

Woensdag 2 november; de pups 47 dagen oud.

Vandaag een bijzondere dag voor onze pups want ze gaan naar de dierenarts in Driebergen…eerst met ze allen in de benche en daarna met de auto naar de dierenarts, daar werden ze door dierenarts Ron zorgvuldig onderzocht en vervolgens geent….en wat we al dachten alle pups waren in orde en gezond!

  

Dinsdag 1 november, identificerend pups.

Vandaag zijn de pups 46dagen oud en is de chipper van de Raad van Beheer langs geweest om de pups te chippen en om DNA af te nemen.

Alle hondjes deden het best wel goed…. alleen even een klein piepje tijdens het prikken.

 

De pups wegen nu:

 • Reu 1, Driss-Joppe     : 2100gram
 • Reu 2, Doeke-Banjer  : 2550gram
 • Reu 3, Djimmie-Maylo: 2430gram
 • Teef 1, Donna-Pipa     : 1800gram
 • Teef 2, Dieze-Niniane  : 2045gram

 

Maandag 31 oktober, nestbezoek; de pups 45 dagen oud.

Vandaag hebben we het nestbezoek gehad van de kooikervereniging, Corry van de Berg en Karen Slotboom hebben met veel plezier de pups bekeken en onderzocht; beide dames vonden de pups er heel goed uitzien. 

Kleur     : goede kleur rood.

Tekening: alle pups zijn platenhonden.

Hoofd: mooi reuen-of tevenhoofd, mooie of smalle bles en goede stop.

Gebit: schaargebit.

Ogen: mooie donkere ogen.

Oren: goed gedragen en geplaatst, goede lengte.

Bone: goede of stevige bone.

Staart: goede lengte

Gedrag: enthousiaste, vriendelijke of vrolijke pup.

Algemene indruk: homogeen in vacht en grootte, goed verzorgd en gesocialiseerd.

Gedrag moeder t.o.v. bezoekers: goed.

Gedrag moeder t.o.v. pups: goed.

Conclusie: we zijn dus zeer tevreden over het Cinta nest!

 

 

 

Zondag 23 oktober; natuurlijk bleven de pups thuis bij moeder Cinta.

De pups konden natuurlijk niet mee met de verjaardagswandeling, die bleven thuis bij moeder Cinta….alleen waren ze het er niet mee eens…kijk maar even mee!

 

Zondag 23 oktober; Rainbownest 1 jaar oud.

Hierperde piep de hondjes van het Rainbownest 1 jaar oud…wat zijn wij trots op het mooie nest van Flynn en Amy…genoten van de mooie verjaardag wandeling in het Baarnsebos in Soest, ook waren we heel blij dat alle hondjes met hun baasjes aanwezig waren, om deze heugelijk dag te vieren…Top!

 

 

Vrijdag 21 oktober; de pups 35 dagen oud.

Wat vliegt de tijd toch, vandaag zijn Nel en Hans op bezoek geweest, zij zijn de baasjes van hun mooie Tijs; wat hebben ze genoten van het Cinta nest en ook zij vonden alle puppy’s even mooi en lief……dat hebben Tijs en Cinta toch maar weer mooi gedaan.

De pups wegen nu:

 • Reu 1: 1390gram
 • Reu 2: 1700gram
 • Reu 3: 1580gram
 • Teef 1: 1325gram
 • Teef 2: 1525gram

 

 

 

Cinta..even in het zonnetje gezet.

Het is tijd om even Cinta in het zonnetje te zetten…wat is zij toch een geweldige moeder, ook bij haar laatste nestje brengt zij haar kinderen weer groot, het blijft vertederend om iedere keer te zien hoe liefkozend zij is tegen haar pups.

 

Eindelijk puppy knuffelen.

Afgelopen week zijn alle aankomende eigenaars op bezoek geweest……fijn om te zien dat ze zo genieten van alle puppy’s; ze zijn natuurlijk ook allemaal even lief en tevens ruiken ze ook nog heerlijk; Wat voor ons zo belangrijk is…alle pups gaan weer naar geweldige eigenaars.

 

 

 

Vrijdag 14 oktober; netjes op een rijtje.

De afgelopen dagen zijn de pups ook begonnen aan vast voedsel…heerlijk vinden ze het en natuurlijk eten ze allemaal uit hun eigen voerbakje…en waar is moeder Cinta?…die kijk buiten de ren toe…niet alles opeten kinderen, ik lust ook nog wel wat!

 

 

 

Zondag 2 oktober; Hanzeshow te Zwolle.

Vandaag zijn we met onze Donna (11maanden oud) naar de Hanzeshow in Zwolle geweest; wat heeft ze het geweldig gedaan; 1e geworden in de jeugdklasse met een 1-uitmuntend….daarna is Donna 2e geworden in de eindklasse (reserve CAC) omdat het teefje van Diny de Wit net een paar weken geleden al kampioen is geworden..wordt de volledige CAC naar onze lieve Donna doorgeschoven…Jeetje nu al een CAC…wat zijn we trots op onze 3e generatie forest of happiness!

Zaterdag 1 oktober: de pups 2 weken oud.

Vandaag zijn alle pups ontwormd en zijn de nageltjes geknipt, ook zijn bij alle pups de oogjes geopend; ze proberen al op te staan en te lopen, maar dat lukt nog niet helemaal…soms lopen ze achteruit!             Moeder Cinta krijgt nu al 4x 150gram eten per dag (bestaande uit Renske gestoomd vlees en puppybrokjes), normaal gesproken krijgt Cinta 160gram eten; Dit heeft ze echt nodig om haar kroost groot te brengen.

De pups wegen nu:

 • Reu 1: 514gram
 • Reu 2: 630gram
 • Reu 3: 570gram
 • Teef 1: 544gram
 • Teef 2: 634gram

 

Maandag 26 september; 3 generaties.

Even vandaag een foto gemaakt van onze 3 generatie’s Cinta, Amy en Donna….die samen heerlijk genieten van het zonnetje.

Zondagmiddag 25 september; wandelen in het Baarnse bos.

Afgelopen zondagmiddag zijn we met Amy en Donna alvast wezen voorlopen in het Baarnse bos, voor het uitstippelen van de verjaardags-wandeling voor het Rainbow nest…wat is het een fijn bos waar de hondjes vrij mogen rondlopen en heerlijk kunnen spartelen in de 2 zwemvijvers… echt genieten hier! 

 

 

Zondag 25 september; de reutjes en de teefjes.

We zijn weer een weekje verder, vandaag even wat foto’s gemaakt van de 3 reutjes en 2 teefjes…..de pups groeien als kool, ze zijn allemaal meer dan 150gram aangekomen en natuurlijk is Cinta als vanouds een hele zorgzame moeder…

 

Vrijdag 23 september: wat zijn ze mooi.

Trots op het Cinta nest, wat zijn ze allemaal mooi getekend….en ook groeien de pups lekker door; ze zijn allemaal tussen de 100 en 120 aangekomen…..natuurlijk zijn de oortjes en oogjes nog dicht, maar daar komt de volgende weken wel verandering in. Cinta is vanoud een echte moeder..ze verzorgt de kleintjes heel zorgzaam…mooi om dit te zien!

 

 

Zaterdag 17 september: hieperde piep de pups van het Cinta nest zijn geboren!

Wat zijn we blij, zaterdagochtend zijn 5 lieve puppy geboren…3 reutjes en 2 teefjes; de gewichten zijn prima tussen 180 en 212gram..en de hondjes, die zien er prachtig uit!

 

 

Dinsdag 16 augustus: hoera Cinta is drachtig!

Vandaag zijn we met Nel Rip bij de dierenarts in Sleeuwijk geweest voor een echo van Cinta en ja hoor daar werd bevestigd dat Cinta drachtig is; op de echo zijn zes ampullen geteld.
Het aankomend nestje zal de nestnaam “Cinta” krijgen, omdat dit nestje haar 3e en laatste nestje zal zijn….we hopen natuurlijk dat de dracht goed zal verlopen.

 


Filmpje van de echo

Zondag 17 juli: het is zover!

Na groen licht te hebben gekregen uit Sleeuwijk, zijn we met Cinta naar onze grote vriend Tijs in Nieuwegein gereden, daar heeft zondag en maandag een geslaagde dekking plaats gevonden tussen Cinta en Tijs…..Tijs kennen we al als puppy en wandelen regelmatig met hem en zijn baasjes Hans en Nel Rip; Tijs beschikt natuurlijk over alle gezondheids voorschriften van de Vereniging…. nu nog even afwachten, over 4 weken gaan we de echo maken……spannend!

Zondag 24 juli: vakantie vieren in Aalten

Fijn wandelen in de bossen van Winterswijk en lekker spetteren in een snelstromende beek….wat hebben de meiden weer genoten hier in de omgeving van Aalten.

 

Zondag 5 juni: vakantie vieren op camping It Wiid in Eernewoude 

Iedere dag genieten we van dit stukje Nederland….zon,regen of wind het blijft genieten hier in het mooie Friesland..en de hondjes die vinden het ook nog heerlijk op de boot.

 

Zondag 1 mei: verjaardagswandeling Annie-en Bonnienest

Wat hebben we genoten van de verjaardag; eerst de eigenaars met de hondjes ontvangen bij ons thuis, daarna wandelen in het mooie losloopgebied van de pyramide van Austerlitz en de dag afsluiten met een hapje en een drankje…..

 

Nestkeuring Bonnie nest te Beusichem.

Helemaal blij met de keuring van het Bonnie nest..allemaal waren ze aanwezig vader Cris, moeder Cinta, de reuen Remco en Tjebbe en de teefjes Bella en Bonnie.

Bonnie nest geboren 16-03-2014

Moeder Didi-Cinta

Reu Bauke-Tjebbe

Teef Bella

Reu Bram-Remco

Reu Bauke-Tjebbe

Tandjes kijken teef Bella

Teef Bonnie

Vader Chris en moeder Cinta

 

 

Zaterdag 19 maart op bezoek bij Catarina Kyra.

Vandaag zijn we bij Marieke en Jan in Bennekom geweest om de laatste stamboom te brengen van het teefje Kyra; wat was het fijn om die mooie en lieve Kyra weer te zien…..en wij niet alleen; onze hele roedel wilde natuurlijk Kyra zo snel mogelijk verwelkomen en daardoor werd er in het begin af en toe gesnauwd, maar na de spanning werd er natuurlijk weer heel veel gespeeld en gerend…..

 

Zaterdag 27 februari lekker wandelen op de Soesterduinen.

Wat hebben wij met Hans en Nel en natuurlijk alle hondjes weer genoten op de Soesterduinen…ook hebben we van Tijs en Cinta wat apparte foto’s geschoten, want als alles goed gaat hebben wij van dit stel het laatste nestje van onze Cinta…..laat ze nu maar lekker genieten van elkaar…

 

Op bezoek bij Chinco, Ollie, Ever, Cees en Cooyke.

Afgelopen maand zijn we verder gegaan met het wegbrengen van de stambomen van het Rainbow nest… Tjonge tjonge wat was het fijn om weer de pups Chinco, Ollie, Ever, Cees en Cooyke weer te zien en wat zijn ze allemaal groot en mooi geworden….en onze meiden? die vonden het heerlijk om de puppy’s ook weer te zien, wat werd er geknuffeld en gespeeld…..ook werden wij natuurlijk hartelijk ontvangen door alle nieuwe eigenaars, heel fijn om te weten dat alle pups goed terecht zijn gekomen!

Reutje Chinco

Reutje Chefke-Ollie

Teefje Cleo-Ever

Reutje Cees

Teefje Cooyke

 

 

Zaterdag 30 januari; op bezoek bij Lyon.

Wat hebben we met z’n allen genoten bij Lyon… Bonnie (uit het Bonnie nest van Cinta), Arwin en natuurlijk onze meiden, heerlijk dollen met elkaar….het was bijna een jaar geleden, dat ze elkaar voor het laatst gezien hadden, maar vergeten dat doen de hondjes natuurlijk niet…..

 

 

Zondag 24 januari; wandelen in Bennekom.

Weer of geen weer, het is altijd hondenweer; en ja hoor ook bij dit weer hebben we genoten in het bos van Bennekom, samen met onze grote vriend Tijs, de hondjes Amber, Alexia en Bambi van kennel v.d. Amberhoeve en natuurlijk onze hondjes Cinta, Amy en Donna.

 

Zaterdag 23 januari; op bezoek bij Cisca en Bryce.

Vandaag zijn we begonnen met het wegbrengen van de stambomen; een bezoek bij Ciska en Bryce stond als eerste van de 9 pups op het programma. Wat zijn wij gastvrij ontvangen door de eigenaars, het deed ons heel goed dat de pups zo leuk en groot waren geworden en natuurlijk vonden onze hondjes het weerzien ook geweldig……..wat hebben ze genoten.

 

 

Zondag 10 januari; Donna voor het eerst naar het bos.

Wat een belevenis voor onze kleine Donna, voor het eerst naar de Soesterduinen.

In het begin moest ze wel de kat uit de boom kijken, maar moeder Amy en Oma Cinta namen Donna direct in bescherming en kon ze heerlijk dollen en springen…ook als er even een paar andere honden nieuwsgierig kwamen kijken..gaf dit geen enkel probleem! het was dus een heerlijke ochtend wandeling.