Waarom voor ons een kooikerhondje

 

Waarom nu voor ons een kooikerhondje

 

Na veel speurwerk in honden encyclopedieën en inlichtingen van de vereniging VHNK, hebben wij besloten om voor dit prachtige Nederlandse ras te gaan. Een kooikerhondje is een werkhondje, die veel beweging nodig heeft en intelligent is; door het doen van kunstjes , zoek- en of apporteerspelletjes prikkel je zijn of haar leervermogen en er ontstaat een sterke band tussen de baas en de hond.

 

Als algemene typering kunnen we het hondje samenvatten als: Een vrolijk, lief, niet luidruchtig, attent en pittig hondje, die in hoge mate bereid is graag voor de baas te willen werken. In huis is het hondje vrij rustig, maar aan de andere kant goed waaks. Het is zeker geen allemansvriend en is tegen vreemden en kinderen terughoudend, heeft hij echter iemand geaccepteerd dan is er een vriendschap voor het leven gesloten.

 

De exterieur eigenschappen zijn: middelmatig lange, goed aansluitende beharing, kleur wit met oranjerode platen, de oren die tegen de wangen gedragen worden zijn lang behaard, met zwarte haarpunten (oorbellen genaamd, welke gewenst zijn) een bevederde staart met een witte pluim, de donkerbruine ogen zijn amandelvormig met een vriendelijke uitstraling. Doordat de schofthoogte tussen de 35-40cm bedraagt, voor reuen wat groter, is het hondje makkelijk mee te nemen voor op vakantie of op visite.

Voor verdere informatie naar karakter eigenschappen verwijzen wij u naar de rasvereniging VHNK